Human Organ

Accapellayhtye HUMAN ORGAN on esiintynyt useilla suomalaisilla musiikkifestivaaleilla ja eri seurakuntien järjestämissä konserteissa. Sen taitavat laulajamuusikot tunnetaan yhdessä ja erikseen monista yhteyksistä. Nimikkolevynsä (HUMAN ORGAN, Alba Records 1999) lisäksi HUMAN ORGAN on mm. esiintynyt elokuvien soundtrackeilla sekä taltioinut Yleisradiolle huomattavan määrän virsiä Säde Bartlingin (e. Rissanen) sovituksina.

Säde Bartlingin HUMAN ORGANille säveltämässä ja sovittamassa musiikissa kohtaavat afroamerikkalainen rytmimusiikki ja pohjoiseurooppalainen taide- ja kansanmusiikki. In Body & Spirit-konserteissaan HUMAN ORGAN laulaa mm. virsiä; traditiona on kirkkovuoden mukainen vuorovirsi yleisön kanssa. Ohjelmassa on myös poimintoja Histan häät -näytelmän musiikista: Siionin virsien rytmittämiä körttihäitä vietettiin Espoon kaupunginteatterin ja Musiikkiteatteri Tapiolan voimin kesällä 2008; esitykset myytiin loppuun ennätysajassa.

HUMAN ORGANin joulupaketissa on kokoelma tuttuja ja harvinaisempia joululauluja, kaikki talon tavan mukaan Säde Bartlingin kynästä. Bartling onkin kysytty joululaulujen tekijä; hänen joululaulujaan ja joululaulusovituksiaan ovat levyttäneet mm. Club For Five (Rekiretki; vuoden 2007 joululevy; kaksi sovitusta joista toinen levyn nimikappale), Radion kamarikuoro (Armon valkokyyhky 2001; yksi sovitus ja yksi sävellys) ja EMO Ensemble (Jouluyö 2009; tulevalla joululevyllä 2 Bartlingia). Halutessaan tilaaja voi toivoa suosikkijoululaulunsa uutena sovituksena ja kantaesityksenä.

HUMAN ORGANilta löytyy matka-arkullinen huolella valittua maallistakin ohjelmistoa, mm. väkeviä jazz- ja soulklassikoita sekä kansansävelmiä ja rakkauslauluja meiltä ja muualta mittatilauksena sovitettuina. Suunnittelemme mielellämme toimivan ohjelmiston tilaisuuteenne; kannattaa myös hyödyntää mahdollisuutta tilaussovituksiin valitsemistanne kappaleista.

HUMAN ORGAN:
Mikko Seppänen - Reijo Aittakumpu - Sampo Haapaniemi - Pemo Ojala - Lotte Lehikoinen - Taina-Maaria Rautasuo - Säde Bartling - Veera Railio - Anna-Liisa Haunio

http://www.myspace.com/humanorgan
 
kuva: Stefan Bartling 2008