DAVE FORESTFIELD & JARKKA RISSANEN
13 GATES
(WIDELINE MUSIIKKI)

Forestfield & RissanenSekä USA:ssa että Suomessa palkittu singer/songwriter Dave Forestfield ja Suomen arvostetuimpiin kitaristeihin lukeutuva Jarkka Rissanen julkaisivat 2. yhteisen albuminsa 13 GATES. Menestystä saaneen 1. yhteislevyn SONGS OUR MAMA TAUGHT US (2015) tapaan myös tällä albumilla polttoaineena on afroamerikkalainen perinnegospel, jota lähestytään rouhean sähkökitaravetoisen rock'n'rollin näkökulmasta.

"Ekalla yhteislevyllämme lähestymistapa oli enemmän "kerrasta poikki ja pinoon" -tyylinen. Tälläkin kertaa teimme kappaleiden bändipohjat parin päivän aikana, mutta sitten kuorruttelimme niitä tahoillamme omissa studioissamme täydentävillä soittimilla ja lopuksi sovittelimme raidat yhteen keskenään. Tästä johtuen levyn äänimaailma on tällä kertaa jossain määrin erilainen", sanoo
Forestfield, joka on myös albumin tuottaja. "Prosessi oli vahvan inspiroiva ja jännittävä, koska emme juurikaan sopineet etukäteen,  millä soittimilla ja miten itsekukin kappaleita aikoo täydentää. Kaikki kuitenkin napsahti läjään varsin nopeasti ja vaivatta."

Musiikkivideo: Dave Forestfield & Jarkka Rissanen - 12 Gates To The City (Official video)

Kuusi sooloalbumia julkaissut Forestfield sai maaliskuussa 2015 Finnish Blues Awardsin myöntämän Vuoden kappale -palkinnon viimeisimmän levynsä "Loyal Till The Bitter End" kappaleesta "I Believe The Change Will Come". Rissanen on kolmen soololevynsä lisäksi levyttänyt kymmeniä albumeja mm. Eero Raittisen, Pepe Ahlqvistin, Christian-Charles De Plicquen ja Jaakko Löytyn kokoonpanoissa. Songs Our Mama Taught Us on Rissasen levydebyytti laulusolistina.

Tilaa uusi levy yhteydenottolomakkeen kautta

Pressikuva (Pekka Mäkinen)

Kuva 1

Keikkavideo

Vuoden 2015 bluesbiisi