Gospel Covertajat

Gospel Covertajat on jyväskyläläinen kolmihenkinen yhtye, joka soittaa suomenkielistä gospelmusiikkia. 
Kuten bändin nimestä voi päätellä, sen esittämät kappaleet ovat suomigospelin klassikkoja vuosien varrelta. Toki mukaan on kelpuutettu muutamia hiukan tuntemattomampiakin hengellisen nuorisomusiikin helmiä. 
Mikko Miettinen (mm. Semmarit), Hannes Asikainen (mm. Duo Make & Hannes) ja Esko Turpeinen (mm. Mika Nuorvan ja Pekka Kososen Soihtuorkesteri) antavat tuoreen näkökulman lauluihin, jotka ovat koskettaneet lukemattomia kuulijoita. Yhtyeen musiikki pohjautuu kolmiääniseen lauluun, akustisiin soittimiin sekä myös erikoisempien efektien käyttöön. 

19. elokuuta 2005 julkaistulla äänitteellä on uudelleen esitettyinä ensimmäisiä Suomessa laulettuja gospellauluja, kuten Kiitos (Danke), Vie vuorille tää viesti, Lapsuuden usko ja Jumala rakastaa maailmaa. Levyllä on myös 1970 -1980 -luvun nuorisomusiikin helmiä, tekijöinä tutut nimet kuten Jaakko Löytty, Pekka Simojoki, Lasse Heikkilä, Jouko Mäki-Lohiluoma ja Juha Kela. Sovitukset pyrkivät kunnioittamaan alkuperäisiä luomuksia siten, että myös yhtyeen oma, akustiseen kitarointiin ja moniääniseen lauluun perustuva sointi pääsee oikeuksiinsa.

Seurakunnat ovat löytäneet GC:n musiikin osaksi toimintaansa. Yhtyeen tapaakin monenlaisista eri ikäryhmille sunnatuista tilaisuuksista ja konserteista. Tilaisuuksien luonteet vaihtelevat hauskoista ripari-illoista tunnelmallisiin kirkkokonsertteihin. Covertajat esiintyvät myös house-bändinä erilaisten tapahtumien ohjelmatilaisuuksissa, joissa yhtye toteuttaa esitysnumeroidensa lisäksi esim. yhteislaulujen säestykset.
Myös monenlaiset messusäestykset ovat muodostuneet luontevaksi osaksi GC:n toimintaa..

www.gospelcovertajat.fi