Markku Perttilä

Markku Perttilä on Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta vuonna 2003 valmistunut diplomikitaristi. Hän on kiertänyt Suomea ja Eurooppaa konsertoimassa erilaisten kokoonpanojen kanssa vuodesta 1994 lähtien. Perttilältä ilmestyi tänä vuonna uusi sooloalbumi Rakkaus olis talossa. Aiempia levytyksiä ovat mm. Huomenta ilo (2000) ja Ikuinen ikävä (2002).

Lisäksi Markku Perttilä on soittanut studiomuusikkona kymmenillä levyillä ja toiminut taiteellisena tuottajana ja sovittajana useilla levyillä. Tuottaja/sovittaja -roolissa Perttilä on myös palkittu kahdella kultalevyllä. Perttilä soittaa oman projektinsa lisäksi myös useiden muiden artistien yhtyeissä. Hän vastaa myös mm. YLE TV1:n Nojatuolikirkko -ohjelmien musiikeista.

Markku Perttilän musiikki on syvää pohdiskelua elämän ratkaisemattomien kysymysten äärellä. Laulut eivät pyri antamaan yksinkertaisia vastauksia. Ennemminkin ne herättelevät kysymään lisää.

Laulut ovat elämänmakuisia. Kipeitäkään tunteita ei ole piiloteltu. Lauluissa on aina mukana toivon pilkahdus. Paksuimmankin pilviverhon takana loistaa sama aurinko. Aina sitä ei voi nähdä, mutta siihen saa uskoa. Markku Perttilän musiikki ei ole julistavaa. Se on yhden ihmisen hapuilua kohti suurta ja salattua Kaikkivaltiasta.

www.myspace.com/markkuperttila

Pressikuvat:

Kuva 1, kuva 2, kuva 3