Nuorva ja Lohiluoma

Jouko Mäki-Lohiluoma (laulu, rummut, huuliharppu, kitara, haitari), Teppo Nuorva (laulu, kitara) ja Risto Blomster (laulu, basso) ovat keikkajuoksulla. Yhtye soittaa rokahtavaa kantria ja laulaa kolmiäänisesti. Ohjelmisto koostuu Nuorvan ja Mäki-Lohiluoman kirjoittamista lauluista. Miekkoset ovat erinomaisia tekstintekijöitä. Nuorvan laulut pohtivat ihmisenä olemisen ongelmaa melankolisen kauniisti. Mäki-Lohiluoman lauluissa on vähän huumoriakin. Molempien kirjoitustekniikka on suomalaisen runon perinteen mukaista riimeineen ja kielikuvineen. Musiikissa itse laulut ovat pääasia, jolle soitto antaa sopivasti tilaa. Yksinkertainen on kaunista. Eivät nämä miehet silti ensimmäistä kertaa soitinta kädessään pidä. Jokainen on julkaissut useita pitkäsoittoja eri kokoonpanoissa. Ja Jouko on temppuillut yhdenmiehenbändilläkin.

Konsertti on tarkoitettu aikuisille ihmisille. Kenties entisille seurakuntanuorille, joiden henkisen elämän Top Ten-listalla ovat uskon ja epäuskon kysymykset auttamatta joutuneet antamaan tilaa asuntolainan korkoihin, urakehitykseen ja lasten korvatulehduskierteeseen liittyville kysymyksille.

Konsertin voi suunnata jollekin tietylle ryhmälle, esim. päiväkerholaisten tai rippikoululaisten vanhemmille, miespiirille tai äiti-lapsi piirin äideille. Konsertin voi liittää myös johonkin muuhun yhteyteen, esim. seurakunnan/kaupungin järjestämään ihmissuhdeiltaan. Konsertin yhteyteen kannattaa järjestää lastenhoito.

Ravintolassa?

Konsertti voidaan järjestää myös viihtyisässä ruokaravintolassa, jossa käy luonnostaankin 30-40 -vuotiasta väkeä. Tilaisuuteen voisi myydä edullisia illalliskortteja ja konsertti voisi olla alkuillasta esim. klo 18-20. Loppuillan yhtye voi soittaa 70-80-luvun nostalgisia kappaleita: Juicea, Nurmiota, J. Karjalaista, CCR:ää, Johnny Cashia yms. - aina valomerkkiin asti. Maksaisiko ravintoloitsija ehkä osan palkkiosta? Luonnollisesti te tiedätte, mikä sopii parhaiten toimintaympäristöönne.

Monta kärpästä yhdellä iskulla?

Jouko Mäki-Lohiluoma on kirjoittanut runsaasti kaiken ikäisille sopivia lauluja. Samalla käynnillä yhtye voi esiintyä myös koulujen ala- tai ylä-asteella, 10-synttäreillä ja rippikouluissa.

www.maki-lohiluoma.fi
www.humblehouserecords.com